In de BAN van badminton!

Over BAN

Algemeen

BAN (Badminton Amersfoort Noord) is een hechte, sportieve en dynamische badmintonvereniging, gericht op junioren, senioren, recreanten en competitiespelers. BAN biedt haar leden op diverse dagen en in verschillende sportzalen in Amersfoort gelegenheid te badmintonnen.

Iedereen: mag gratis en vrijblijvend drie keer komen spelen, voordat gevraagd wordt om lid te worden. Het is mogelijk een racket van de vereniging te lenen.
Wil je vooraf informatie en/of de eerste keer opgevangen worden, neem dan even contact op met de ledenadministratie via ledenadministratie@banbadminton.nl.

Beginners: Beginnende senioren kunnen een 4-weekse startcursus volgen, waarin zij vertrouwd gemaakt worden met de spelregels en de basisvaardigheden aanleren. De startcursus wordt gegeven bij voldoende belangstelling.

Junioren: krijgen – afgestemd op hun leeftijd en sportieve vaardigheden – gerichte training die erop gericht is dat zij na een jaar kunnen deelnemen aan de bondscompetitie. Junioren die geen competitie willen spelen, komen in een jeugd recreanten groep.

Senior recreanten: kunnen zowel overdag (woensdagmorgen) als op avonden (woensdag, donderdag en vrijdagavond) badmintonnen. Informatie over tijden en locaties elders op deze website.

Senior competitiespelers: krijgen, toegesneden op hun spelniveau, training en nemen deel aan de bondscompetitie. De competitie loopt van september tot eind januari. Meer informatie over de competitie en training elders op deze website.

Lidmaatschap en contributie

Inschrijving: Besluit je lid te worden van BAN, vul dan het inschrijfformulier in. Het lidmaatschap wordt aan het einde van het seizoen automatisch met een jaar verlengd.

Opzeggen lidmaatschap:  Wil je je lidmaatschap bij BAN beëindigen, dan kan dat twee keer per jaar, schriftelijk via ledenadministratie@banbadminton.nl of via het afmeldformulier. Het opzeggen per 01 januari moet voor 15 november, het opzeggen per 01 juli voor 15 mei.

Contributie: Elk BAN-lid is ook lid van de overkoepelende sportbond, Badminton Nederland. De hoogte van de contributie hangt af van leeftijd (junior of senior), recreant of competitiespeler (het al-dan-niet volgen van training en het gebruik van plastic of veren shuttles).  Uitgangspunt is dat men betaalt naarmate gebruik wordt gemaakt van extra faciliteiten. Elk volwassen recreant mag echter gebruik maken van elke speelmogelijkheid voor recreanten. Voor informatie over de hoogte van de contributie zie elders op deze site. De contributie wordt geïnd via een automatische incasso.

Huishoudelijk reglement:
In het huishoudelijk reglement staan zaken vermeld rondom lidmaatschap en de sportieve uitgangspunten van de vereniging.

Beleid ter voorkoming van seksueel misbruik:
Alle BAN trainers, begeleiders, bestuurders en vrijwilligers beschikken over een actuele VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Klachten over vermeende seksuele intimidatie kunnen geuit worden bij de BAN-vertrouwenspersoon. Informatie hierover bij de ledenadministratie en/of het bestuur. Bekijk het hele Beleid ter voorkoming van seksueel misbruik elders op deze site.

Spelregels:
BAN hanteert de officiële badminton spelregels, zoals vastgelegd door Badminton Nederland.

Speeltijden

Er zijn verschillende momenten waarop het mogelijk is om te badmintonnen.

Training junioren

DinsdagSporthal de Icoon te Vathorst18:30 – 20:00 uur
DonderdagSporthal de Icoon te Vathorst18:30 – 20:00 uur
ZaterdagSporthal de Bieshaar te Hoogland09:00 – 10:00 uur
ZaterdagSporthal de Bron te Vathorst09:00 – 10:00 uur

Training volwassenen

DinsdagSporthal de Icoon te Vathorst20:00 – 21:30 uur
WoensdagSporthal de Icoon te Vathorst20:00 – 21:30 uur
DonderdagSporthal de Icoon te Vathorst20:00 – 21:30 uur

Vrij spelen

WoensdagSporthal Juliana van Stolberg08:30 – 11:00 uur
WoensdagSporthal de Icoon te Vathorst20:00 – 22:00 uur
DonderdagSporthal de Bron te Vathorst20:00 – 22:00 uur
VrijdagSporthal de Bieshaar te Hoogland20:00 – 22:00 uur