In de BAN van badminton!

Stappenplan Competitie Invaller

Versie 2

Doe je mee aan de competitie, dan speel je in principe alle wedstrijden van het seizoen. Toch kan het wel eens voorkomen dat je niet kan spelen. Dit stappenplan geeft je inzicht in welke stappen je moet ondernemen wanneer je een invaller zoekt.


Competitie Contact Persoon (JCCP en CCP)
Binnen BAN zijn er Competitie Contactpersonen (CCP) aangesteld. Dit zijn door BAN aangewezen personen om contact te hebben over competitie aangelegenheden met de CCP van andere verenigingen.
De CCP van BAN zijn dan ook als enige bevoegd wedstrijden te verzetten en dus af te wijken van het competitiewedstrijdschema.

Het is niet toegestaan om zelf contact op te nemen met spelers uit een team of de CCP van een andere vereniging.


Stappenplan
Uitgangspunt is dat alle wedstrijden conform het competitie speelschema worden gespeeld door spelers van het betreffende team. Het wedstrijdschema is ruim voor aanvang van het competitieseizoen bekend gemaakt. Toch kan het voorkomen dat een speler één of meer wedstrijden niet kan spelen en er een invaller nodig is.

Wanneer heb je een invaller nodig? Een invaller is nodig op het moment dat een team niet voldoende spelers heeft om de wedstrijd te spelen. In de meeste gevallen zijn er ten minste twee heren en twee dames nodig om de wedstrijd te kunnen spelen, met uitzondering van de Opstapcompetitie in de jeugd (ten minste 3 spelers) en de herencompetitie (ten minste 4 heren).

Tip: Als je op een speeldatum niet kunt spelen regel dan direct een invaller. Hoe eerder je bent, hoe makkelijker het is om een invaller te vinden. Ingeval van blessure of andere omstandigheid van bijzondere aard zal dat niet (ruim) voor de speeldatum lukken.

Heeft een team één of meer invallers nodig:

Stap 1. Als afwezige speler zoek jij of je teamcaptain eerst zelf naar een invaller. Weet je ruim van tevoren dat je een wedstrijd niet kunt spelen? Bespreek met je trainer wie een geschikte invaller zou kunnen zijn. Weet je pas kort van tevoren dat je niet kunt spelen? Benader zelf direct een geschikte invaller om vertraging in het proces te voorkomen.

Wil je weten wie er allemaal mag invallen? Op de BAN website staan alle senioren en junioren teams. Gebruik die lijst om te kijken wie er mag invallen. Houdt daarbij rekening met het volgende:
• De invaller mag zelf niet in een hogere klasse dan je eigen team spelen. Kijk dus altijd naar teams in dezelfde klasse of lager
• Voor de senioren geldt dat er verschillende reservespelers beschikbaar zijn. Die mogen in principe in elk team invallen

Heb je een invaller gevonden? Heel fijn! Informeer altijd de CCP per mail (ccp@banbadminton.nl of ccp@banbadminton.nl) over de invaller.
Lukt het niet een invaller te regelen, dan:

Stap 2. De afwezige speler en/of de teamcaptain licht de trainer in. De trainer adviseert het team over mogelijke invaller(s). De trainer bekijkt de andere mogelijkheden (o.a. schuiven over de teams). Lukt het niet een invaller te regelen, dan:

Stap 3. De teamcaptain neemt contact op met de (J)CCP. De teamcaptain legt uit dat alle mogelijkheden een invaller te regelen zijn benut en verzoekt de (J)CCP de wedstrijd op een ander moment te spelen. Omdat de wedstrijd in principe in dezelfde week moet worden ingehaald vermeld de teamcaptain in zijn verzoek op welke dagen van de week dat mogelijk is. De (J)CCP beoordeelt het
verzoek.

De (J)CCP informeert de (J)CCP van de tegenpartij en stelt een alternatieve datum voor. Kan de wedstrijd niet in dezelfde speelweek worden ingehaald dan wordt de wedstrijd ingehaald in daarvoor gereserveerde inhaalweken (vaak in vakantieperiodes).