In de BAN van badminton!

Competitie spelen bij BAN

Volwassenencompetitie

Hoe werkt de competitie?

Je speelt op 14 wedstrijddagen. 7 daarvan zijn thuiswedstrijden. Deze worden meestal gespeeld in de Icoon in Amersfoort (of in sommige gevallen in de Bieshaar in Amersfoort). De 7 uitwedstrijden worden gespeeld in de sporthal van de tegenstander. De tegenstanders zijn clubs uit plaatsen in de regio centrum. Het team dat het beste gespeeld heeft en de meeste wedstrijden wint, promoveert naar een hogere divisie. Het team dat het minst goed heeft gespeeld en de minste wedstrijden wint, degradeert naar een lagere divisie.

Hoe verloopt een wedstrijddag?

De thuiswedstijden worden meestal op zondag tussen 10.00 en 13.00 uur of tussen 14.00 en 17.00 uur gespeeld. Er worden op iedere wedstrijddag 8 wedstrijden gespeeld. 1 herendubbel, 1 damesdubbel, 2 herensingels, 2 damessingels en 2 mixdubbels. De wedstrijden worden altijd in deze volgorde gespeeld. De uitslagen worden bijgehouden en een van de teamleden vult deze na afloop van de wedstrijddag in de op de website van Badminton Nederland. Na afloop van de wedstrijddag wordt er meestal in de kantine een drankje gedaan met de tegenstander.

Welke teams zijn er?

Je kunt je als nieuwe speler vanaf het begin van een competitieseizoen aansluiten bij een van de competitieteams. BAN heeft mix teams vanaf de 8e divisie tm 4e divisie. In de mannencompetitie doet er een team mee in de hoofdklasse.

Trainen

De senioren teams trainen twee keer per week op de dinsdag en woensdagavond.

Prepareren veren wedstrijdshuttles door competitieteams
Competitieteams die wedstrijden spelen met veren shuttles dienen de veren wedstrijdshuttles 2 dagen voor aanvang van de wedstrijd te prepareren. Teamcaptains dragen zorg voor het tijdig (laten) prepareren van de shuttles. Ongebruikte shuttles worden na de wedstrijd, of tijdens de eerstvolgende training, ingeleverd bij de trainer van het betreffende team.
 
Prepareren doe je door de beide deksels van de koker te halen en de koker, met de doppen naar boven, boven de stoom uit een waterkoker te houden totdat de stoom bovenuit de koker komt. Daarna de koker even doorblazen, de deksels er weer op en één dag van te voren de doppen er weer af. Wil je zien hoe je het doet? Kijk dan op Youtube “preparen veren shuttles”.